Αθλητισμός

«Χάλκινη» παραολυμπιονίκης η Καρολίνα Πελενδρίτου

Η Κύπρια κολυμβήτρια βελτίωσε την επίδοση της και στον τελικό, παίρνοντας εν τέλει το χάλκινο μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, πίσω από τις Μα και Λι, στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S11.

Συναρπαστική και ανατρεπτική ήταν η κούρσα στα 50μ. ελεύθερο κατηγορίας S11, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, με την Κύπρια κολυμβήτρια Καρολίνα Πελενδρίτου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο.

Σημειώνεται ότι στην συγκεκριμένη κούρσα σημειώθηκε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ, με την Κινέζα Τζια Μα να προσπερνά την Πελενδρίτου στα τελευταία μέτρα και να κατακτά το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 29.46.

Η Κύπρια ξεκίνησε πολύ καλά, κάνοντας μία γρήγορη εκκίνηση και κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση για αρκετά μέτρα, όμως μετά τα πρώτα 25 μέτρα η Μα άρχισε να την πλησιάζει.

Μπορεί η εκρηκτικότητά της να της έδωσε ώθηση για να πάρει τα ινία της κούρσας, όμως οι δύο Κινέζες (Μα και Λι) έδειξαν ότι είχαν περισσότερες δυνάμεις, κάτι που φάνησε στα τελευταία μέτρα της κούρσας.

Η 35χρονη αθλήτρια καθώς δεν έχει ξαναβρεθεί στο βάθρο στο συγκεκριμένο αγώνισμα, παρόλο που έχει κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλιο (το 2004 και το 2008) στο πρόσθιο αλλά και το ασημένιο μετάλλιο το 2012 στα 100μ πρόσθιο, κατατάσσοντάς την ανάμεσα στις κορυφαίες.

Δείτε το βίντεο με την κούρσα του τελικού:

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Η σχολή Αρχιτεκτονικής με μηδέν εισακτέους
Πάολα: Περήφανη μαμά για την επιτυχία της κόρης της στο πανεπιστήμιο - H ανάρτησή της
Chevron Right