Αθλητισμός

ΕΟΚ: «Αδικαιολόγητα απόντες οι παίκτες της ΑΕΚ»

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ αναφέρεται σε αδικαιολόγητη απουσία των διεθνών της ΑΕΚ από τη συγκέντρωση της Εθνικής, τονίζοντας πως θα ακολουθούν τα προβλεπόμενα.

Επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στην αδικαιολόγητη απουσία στην αποχή των τριών διεθνών της «Ένωσης» (Μωραΐτη, Κατσίβελη και Χρυσικόπουλου) από τη σημερινή πρώτη προπόνηση της ελληνικής ομάδας, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η ΕΟΚ.

Αφήνοντας αιχμές τόσο για την ΚΑΕ όσο και για τους παίκτες τονίζει ότι θα ακολουθούν τα προβλεπόμενα αφήνοντας να εννοηθεί πως θα υπάρξει τιμωρία.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Με αδικαιολογήτως απόντες τους αθλητές της ΑΕΚ, Δημήτρη Κατσίβελη, Λίνο Χρυσικόπουλο και Δημήτρη Μωραϊτη άρχισε σήμερα η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει τους τελευταίου «παράθυρου» των προκριματικών αγώνων του Ευρωμπάσκετ 2022.

Οι τρεις παίκτες δεν έδωσαν το «παρών» χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία, άρα έθεσαν εαυτόν εκτός ομάδας και το θέμα τους θα παραπεμφθεί άμεσα στα αρμόδια όργανα για να εφαρμοστούν όσα προβλέπονται από τον εν ισχύ Αθλητικό Νόμο και τον εσωτερικό κανονισμό της Ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ αισθάνεται τη δυσάρεστη ανάγκη να εκφράσει τη δυσφορία της για την αντιμετώπιση κάποιων “αφεντικών” του μπάσκετ στην Ελλάδα, έναντι της εκπροσώπησης του ελληνικού μπάσκετ που είναι οι Εθνικές ομάδες. Και είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουν άπαντες για μια ακόμα φορά τη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο: Του ελληνικού μπάσκετ και του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, στη σημερινή συγκέντρωση ήταν παρόντες οι εξής δέκα παίκτες: Βασίλης Καββαδάς, Δημήτρης Κακλαμανάκης, Ζώης Καράμπελας, Γιάννης Κουζέλογλου, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Βασίλης Μουράτος, Χρήστος Σαλούστρος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Νίκος Χουγκάζ. Αυτοί θα ταξιδέψουν αύριο το μεσημέρι, μετά από μία προπόνηση το πρωί στο ΟΑΚΑ, για τη Ρίγα με πτήση τσάρτερ και ήδη έχουν αρχίσει οι ενέργειες σε συνεργασία με τη FIBA για να υπάρξει δυνατότητα αντικατάστασης των απόντων. Έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τα περιθώρια που θα υπάρξουν, οποιοσδήποτε παίκτης μπορέσει να κληθεί θα πρέπει να έχει διάστημα 48 ωρών από την ώρα που θα υποβληθεί σε τεστ κορονοϊού μέχρι να του επιτραπεί η είσοδος στη Λετονία, βάσει των υγεινομικών πρωτοκόλλων που ισχύουν στη χώρα».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ο Μαουρίσιο άνοιξε το σκορ (vid)
Χαρδαλιάς: Το εμβόλιο είναι δικαίωμα και προνόμιο μαζί
Chevron Right