Αθλητισμός

Ελλάδα… από ασήμι: Ήττα από την Ισπανία με 14-16 στον τελικό του World Cup πόλο ανδρών

Αν και πάλεψε η Ελλάδα, στον τελικό του World Cup η Εθνική Ομάδα πόλο ανδρών δεν τα κατάφερε και έχασε από τους Ίβηρες.
Ελλάδα Εθνική Ομάδα Πόλο Άνδρες Υδατοσφαίριση
Instagram | world_aquatics

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε, την Κυριακή των Βαΐων (13/4), η Ελλάδα αφού ηττήθηκε από την Ισπανία με 14-16 στον τελικό του World Cup πόλο ανδρών, που διεξήχθη στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου.

Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα Ουνάι Αγκίρε, που έκανε 16 αποκρούσεις και πέτυχε και γκολ (!), η «ρόχα» διατήρησε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια στο Λος Αντζελες και το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αρκέστηκε στη δεύτερη θέση. Είναι το 16ο μετάλλιο της «γαλανόλευκης» σε μεγάλη διοργάνωση (σε επίπεδο ανδρών πάντα), αλλά η κορυφή παραμένει… απάτητη.

Ο αγώνας Ελλάδα – Ισπανία

Αποφασισμένη και παθιασμένη, η Εθνική ήταν καλύτερη στην πρώτη περίοδο, παίζοντας εξαιρετική άμυνα και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση. Θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερη διαφορά από το +2 (4-2), όμως λίγο τα δοκάρια, λίγο οι επεμβάσεις του Αγκίρε, κράτησαν τους Ισπανούς κοντά στο σκορ. Το τέταρτο γκολ, μάλιστα, το σημείωσε ο 19χρονος Νίκος Γιαννάτος με πολύ ωραίο αριστερό σουτ σε παίκτη παραπάνω.

Οι Ίβηρες αναμενόμενα αντέδρασαν, ισοφάρισαν 4-4 στο ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου και πήραν προβάδισμα 8-7, με πέναλτι του Γρανάδος, 11 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Ο Αργυρόπουλος, όμως, νίκησε με πολύ δύσκολο σουτ τον Αγκίρε και αποκατέστησε την ισορροπία (8-8) στο τέλος του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος δεν ήταν καλή για τη «γαλανόλευκη» που, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «κόλλησε» επιθετικά (σκόραρε μόνο με δύο πέναλτι) και είχε κακές επιλογές, που διευκόλυναν το έργο του Ουνάι Αγκίρε. Οι πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν ένα σερί 3-0 και ξέφυγαν 12-9, με τον Θοδωρή Βλάχο να αλλάζει τερματοφύλακα, αντικαθιστώντας τον Μάνο Ζερδεβά με τον νεαρό Μάνο Ανδρεάδη. Ο Αργυρόπουλος αξιοποίησε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαϊδης και μείωσε, ο Ανδρεάδης έκανε διαδοχικές επεμβάσεις σε επιθέσεις της Ισπανίας με αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά η διαφορά παρέμεινε στα δύο γκολ και στο τέλος του οκταλέπτου η εθνική έχασε τον Γενηδουνιά, που χρεώθηκε με τρίτη ποινή.

Ο Αργυρόπουλος έφερε την ελληνική ομάδα σε απόσταση «βολής», πετυχαίνοντας στην κόντρα το 12-11, αλλά ο Σαναούχα απάντησε σε παίκτη παραπάνω, η ελληνική ομάδα έχασε τη δική της ευκαιρία και ο Βαλέρα αποκατέστησε τη διαφορά των τριών τερμάτων (14-11). Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ο Αγκίρε δεν άφηνε τίποτα να περάσει και έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα, σκοράροντας από το ένα τέρμα στο άλλο, 1′ 28″ πριν από τη λήξη, σε φάση που ο Θοδωρής Βλάχος είχε περάσει έξτρα παίκτη γηπέδου αντί του τερματοφύλακα (όπως του δίνουν τη δυνατότητα οι νέοι κανονισμοί). Αμέσως μετά, ο γκολκίπερ της Μπαρτσελονέτα είχε μία αψιμαχία με τον Δημήτρη Νικολαϊδη, με τους διαιτητές να αποβάλλουν αμφότερους με αντικατάσταση, σε ένα σημείο που ο τελικός είχε κριθεί.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την Εθνική): 4-2, 4-6, 2-4, 4-4.

Διαιτητές: Κουν (Ουγγαρία), Κολόμπο (Ιταλία).

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος 5, Πούρος, Γκίλλας 2, Καλογερόπουλος 1, Αλαφραγκής, Κάκαρης 2, Νικολαϊδης, Ανδρεάδης, Γαρδίκας, Γιαννάτος 1.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Νταβίντ Μαρτίν): Αγκίρε 1, Μουναρίθ 1, Γρανάδος 4, Σαναούχα 1, Ντε Τόρο, Βαλέρα 1, Βαλς 1, Καμπάνας 2, Χ. Μπούστος, Ντάουρα 1, Μπιέλ 3, Αλ. Μπούστος 1, Λόριο, Ασένσιο.

Η απονομή του αργυρού μεταλλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Σωτήρης Χατζάκης Chevron Left
Σωτήρης Χατζάκης: Στο σπίτι μου έμπαινε συνεχώς η αστυνομία και το νερό...»
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-0: Σύρραξη στο τέλος του αγώνα – Ο Ελ Κααμπί έστεψε πρωταθλητές τους «ερυθρόλευκους»
Chevron Right