Αθλητισμός

Γαλλία: Στα 2,8 δισ. ευρώ ανήλθε το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι

Αναλυτικά το κόστος της τελετής έναρξης και τα έργα υποδομών στο Παρίσι.

Στα 2,8 δισεκ. ευρώ εκτιμάται η κρατική δαπάνη για την πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων του  Παρισίου, εκ των οποίων το μεγαλύτερο τμήμα (1,7 δισεκ. ευρώ) αφορά έργα υποδομής, τα οποία θα παραμείνουν και μετά τους Αγώνες.

Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Monde η οποία, όπως αναφέρει, κατέληξε σε αυτήν την εκτίμηση λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του σχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού για το 2025 που κατατέθηκε πρόσφατα, καθώς και μία σειρά άλλων δαπανών.

Σε ό,τι αφορά την κρατική χρηματοδότηση της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού η γαλλική εφημερίδα αναφέρει ότι εκτιμάται πως είναι της τάξεως των 200 εκατομμυρίων ευρώ και θεωρείται σχετικά περιορισμένη, αφού το μεγαλύτερο τμήμα των εσόδων της οργανωτικής επιτροπής (4,4 δισεκ. ευρώ) προήλθε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τα έσοδα από τα εισιτήρια, τους χορηγούς κ.α.

Τέλος σε ό,τι αφορά το κόστος της τελετής έναρξης των Αγώνων στον Σηκουάνα εκτιμάται πως είναι της τάξεως των 100 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς ωστόσο να λαμβάνονται υπόψη οι κρατικές δαπάνες που αφορούν τον τομέα της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Tempting Fortune spoiler: Ποιος θα χάσει το 20% από τα κέρδη του και ποιος θα δώσει 5.000 στον νέο πειρασμό
Νέες κόντρες Μητσοτάκη-Σαμαρά: Τα «χαριεντίσματα» έφεραν «μαλλιοτραβήγματα»
Chevron Right