Αθλητισμός

Πέθανε ο Γουόλτερ Ντέιβις, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με τους Φοίνιξ Σανς

Πέθανε ο μπασκετμπολίστας Γουόλτερ Ντέιβις. Ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ που κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976.

Ο Γουόλτερ Ντέιβις, ο οποίος υπήρξε πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με τους Φοίνιξ Σανς μετά από τεράστια θητεία στη Βόρεια Καρολίνα, πέθανε την Πέμπτη (2/11) σε ηλικία 69 ετών.

Όπως έγινε γνωστό, πέθανε από φυσικά αίτια ενώ επισκεπτόταν την οικογένειά του στη Σάρλοτ.

Ο Ντέιβις ήταν μέλος της ομάδας των ΗΠΑ που κέρδισε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στους Αγώνες του Μόντρεαλ το 1976, ενώ ο σούτινγκ γκαρντ/σμολ φόργουορντ ήταν θείος του προπονητή των Ταρ Χιλς, Χιούμπερτ Ντέιβις.

Walter Davis1 c7176

Ο Ντέιβις είχε μέσο όρο 15,7 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ σε 119 αγώνες, σε τέσσερις σεζόν με τη Βόρεια Καρολίνα.

Ξεχώρισε μετά την επιλογή του από τους Σανς (Νο5 στο ντραφτ του ΝΒΑ το 1977), ενώ αναδείχθηκε Ρούκι της Χρονιάς την αγωνιστική περίοδο 1977-78 και πέρασε 11 σεζόν στον Φοίνιξ, σημειώνοντας 15.666 πόντους.

Έξι φορές All-Star, ο Ντέιβις είχε μέσο όρο 18,9 πόντους, 3,8 ασίστ και 3,0 ριμπάουντ σε 1.033 αγώνες καριέρας με τους Σανς, Ντένβερ Νάγκετς και Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς. Οι «Ήλιοι» μάλιστα απέσυραν τη φανέλα του με το Νο6 το 1994.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Παρίσι: Στους δρόμους 2.000 διαδηλωτές με αίτημα «να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα» (Βίντεο)
Μιχάλης Σαράντης για την απώλεια των γονιών του: «Ένα τραύμα είναι εκεί συνέχεια»
Chevron Right