Προερχόμενη από την ισοπαλία απέναντι στην Σαουθάμπτον για την Premier League, η Τσέλσι θα αντιμετωπίσει την Ατλέτικο Μαδρίτης στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για την φάση των «16» του Champions League, σε ουδέτερη έδρα.
Το «Νάσιοναλ Αρένα» στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας θα χρησιμοποιήσει ως έδρα η Ισπανική ομάδα, με τους Λονδρέζους να στερούνται τις υπηρεσίες του Βραζιλιάνου αμυντικού, Τιαγκό Σίλβα.
Ο Γερμανός προπονητής μίλησε πριν τον αγώνα, τονίζοντας:
«Είναι μια μεγάλη δοκιμασία. Είναι ένας έμπειρος σύλλογος σε αυτό το επίπεδο και έχει έναν έμπειρο προπονητή. Ας ελπίσουμε ότι η τύχη θα είναι με το μέρος μας.
Θα κάνουμε τα πράγματα με τον τρόπο μας και οι αντίπαλοι θα κάνουν τα πράγματα με τον τρόπο τους. Ξέρεις τι έρχεται όταν μάχεσαι απέναντι στην Ατλέτικο…»
Ένας παίκτης στον οποίο η Τσέλσι θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή είναι ο πρώην άσσος της Λίβερπουλ και της Μπαρτσελόνα, Λούις Σουάρεζ, για τον οποίο δήλωσε:
«Είναι γεννημένος επιθετικός. Έχει μία νοοτροπία που έχουν μόνο οι φορ κορυφαίας κλάσης. Αυτή η νοοτροπία για να δείξει τη θέλησή του, την ένταση και τον θυμό του. Θέλει να σκοράρει ξανά και ξανά και πάλι δεν θα του είναι αρκετό».