Σύντομος ήταν ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Χόλγκερ Ρούνε, καθώς ο Έλληνας άσσος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει μετά την ολοκλήρωση του τρίτου game διότι αισθάνθηκε κάποια ενόχληση στην μέση του η οποία δεν του επέτρεπε να συνεχίσει το παιχνίδι. Σημειώνεται βέβαια ότι ο Τσιτσιπάς ζήτησε να μιλήσει με τον φυσιοθεραπευτή του, ο οποίος κατέβηκε στο κορτ και έπειτα από μια σύντομη συζήτηση που είχαν, αποφάσισε να σηκωθεί και να ανακοινώσει στον διαιτητή της αναμέτρησης αλλά και στον αντίπαλό του ότι εγκαταλείπει.
H κίνησή του αυτή, φαίνεται πως δεν άρεσε στους χιλιάδες φιλάθλους που είχαν γεμίσει το κλειστό Centre Court του Τορίνο, καθώς τον αποδοκίμαζαν την στιγμή που μάζεψε τα πράγματά του και πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Ο ίδιος σήκωσε το χέρι του και χαμήλωσε το κεφάλι, θέλοντας να «απολογηθεί» στο κοινό που δεν θα μπορέσει να δει τον αγώνα για τον οποίο είχε αγοράσει εισιτήριο, καθώς είναι γνωστό πως μετά τα τέσσερα Γκραν Σλαμ, η συγκεκριμένη διοργάνωση της ATP είναι μια από τις πιο περιζήτητες στο πρόγραμμα του Τour.
Η στιγμή της αποχώρησης του Στέφανου Τσιτσιπά:
Tough for Stef
Unfortunately Tsitsipas is forced to retire with injury against Rune#NittoATPFinals pic.twitter.com/Xbgz7O68rJ
— ATP Tour (@atptour) November 14, 2023
Έτσι, μετά την ήττα του από τον Σίννερ με 2-0 σετ στις 12/11, ο Τσιτσιπάς αποχαιρετά την διοργάνωση, η οποία συνεχίζεται σήμερα με την αναμέτρηση του Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Γιανίκ Σίννερ που είναι προγραμματισμένη για τις 22:00.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Έλληνας πρωταθλητής είχε δείξει το τελευταίο διάστημα πως ταλαιπωρείται από κάποιες μικροενοχλήσεις, όμως είχε ξεκινήσει κανονικά τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις στο ATP Finals, ολοκληρώνοντας το παιχνίδι της πρεμιέρας του.
O ίδιος, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου αργόρτερα είπε: «Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους και το κοινό που ήρθε να με στηρίξει και να παρακολουθήσει τον αγώνα. Είμαι πραγματικά στεναχωρημένος που δεν μπόρεσα να τελειώσω τον αγώνα. Οι γιατροί μου και οι αμέτρητες επισκέψεις που είχα τις προηγούμενες μέρες, μου πρότειναν να παίξω, μου έδωσαν το “πράσινο” φως. Δυστυχώς, ένιωσα απαίσια στο γήπεδο. Έκανα ό,τι μπορούσα να κάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να είμαι έτοιμος για αυτό το ματς, αλλά δεν μου βγήκε.
Μισώ να αποσυρύρομαι από αγώνες. Δεν είμαι το είδος του ανθρώπου που του αρέσει να φεύγει στα μέσα του αγώνα. Με σκοτώνει που δεν μπορώ να τελειώσω αυτό το τουρνουά, αυτό για το οποίο προετοιμαζόμουν τόσο καιρό, φρόντισα να είμαι σε φόρμα για να αποδώσω όσο καλύτερα μπορώ και να δείξω τις δυνατότητές μου ως παίκτης».