Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο – Η νέα καμπάνια της FIFA

Θέλοντας να προβάλλει την χαρά του ποδοσφαίρου, η FIFA ξεκίνησε την καμπάνια «Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο» ενόψει της πρεμιέρας του Μουντιάλ 2022.

Η νέα καμπάνια της FIFA «Football Unites the World» (Το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο) έχει σκοπό να φέρει κοντά τους ανθρώπους κατά την διάρκεια του Μουντιάλ 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, με την πρεμιέρα να είναι προγραμματισμένη την ερχόμενη Κυριακή 20/11. Άνδρες και γυναίκες ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο εμφανίζονται στο βίντεο που δημοσίευσε η παγκόσμια Ομοσπονδία ποδοσφαίρου, προβάλλοντας την χαρά και την ελπίδα που χαρίζει απλόχερα το ποδόσφαιρο. Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Κριστιάνο Ρονάλντο, Άλισον Μπέκερ, Καρίμ Μπενζεμά, Κακά, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και Κάρλι Λόιντ κάνουν την εμφάνισή τους, υποστηρίζοντας το μήνυμα «Football Unites the World».

Δείτε το βίντεο:

«Το Μουντιάλ φέρνει κοντά τους ανθρώπους»

«Το Παγκόσμιο Κύπελλο φέρνει κοντά τους ανθρώπους όσο τίποτα άλλο. Μολονότι το ποδόσφαιρο είναι και πρέπει να είναι η κύρια εστίασή μας, το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA αφορά επίσης αξίες και αιτίες που εκτείνονται πολύ πέρα από τον αγωνιστικό χώρο και είμαστε χαρούμενοι που τα αστέρια του ποδοσφαίρου στο παρελθόν και σήμερα έχουν ενωθεί μαζί μας για να προωθήσουμε και να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, που ενώνουν επίσης ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο πρόεδρος της FIFA.

«Η καμπάνια είναι εκεί για να γιορτάσει το ποδόσφαιρο και οι παίκτες μάς έδωσαν το ιδανικό εναρκτήριο λάκτισμα, αλλά το άθλημά μας αφορά επίσης τους φιλάθλους. Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε να είναι μέρος της παγκόσμιας γιορτής και γι’ αυτό προσκαλούμε τους φιλάθλους από όλο τον κόσμο να δείξουν το πάθος τους για το ποδόσφαιρο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δίνοντας έτσι το παράδειγμα του πώς το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο» πρόσθεσε.

Παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δράσεις της Διεθνούς Αμνηστίας

Το Παγκόσμιο Κύπελλο ξεκινά στις 20 Νοεμβρίου, ωστόσο, διάφορες οργανώσεις και η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζουν ότι εκατοντάδες χιλιάδες άτομα έχουν αντιμετωπίσει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ εργάζονται για την κατασκευή επτά γηπέδων, του νέου αεροδρομίου, του νέου μετρό και νέων δρόμων. Σημειώνεται, ότι ο αριθμός των αλλοδαπών εργαζόμενων ξεπέρασε τα 2,8 εκατομμύρια. Τον Φεβρουάριο του 2021, ο Guardian ανέφερε ότι 6.500 μετανάστες εργάτες από την Ινδία, το Πακιστάν, το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές και τη Σρι Λάνκα είχαν χάσει τη ζωή τους στο Κατάρ, από τότε που κέρδισε την υποψηφιότητά του για το Παγκόσμιο Κύπελλο (ο αριθμός βασίζεται σε στοιχεία που δόθηκαν από τις πρεσβείες των χωρών στο Κατάρ).

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κατάρ υποστήριξε ότι το νούμερο ήταν παραπλανητικό, επειδή δεν αφορούσαν όλοι οι θάνατοι που καταγράφηκαν σε άτομα που εργάζονταν στα έργα που σχετίζονται με το Παγκόσμιο Κύπελλο. Υποστήριξε δε, ότι τα αρχεία ατυχημάτων της έδειξαν ότι μεταξύ 2014 και 2020, υπήρξαν 37 θάνατοι μεταξύ εργαζομένων σε εργοτάξια γηπέδων του Παγκοσμίου Κυπέλλου και, μόνο τρεις από αυτούς «σχετίζονταν» με την εργασία.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΥΠΕΞ για Κυπριακό: Οι αξιώσεις της Τουρκίας υπονομεύουν κάθε προσπάθεια επανέναρξης των συνομιλιών
Πού εντοπίζονται τα νέα κρούσματα: 23.584 στην Αττική, 5.563 στη Θεσσαλονίκη - Όλες οι περιοχές
Chevron Right