Αθλητισμός

Μουντιάλ 2022: Η ώρα και το κανάλι της πρεμιέρας Κατάρ – Ισημερινός

Σήμερα (20/11) ξεκινά το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, με την οικοδέσποινα χώρα να αντιμετωπίζει τον Ισημερινό. Τι ώρα είναι ο αγώνας και το κανάλι που θα τον μεταδώσει.

Όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη γιορτή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, καθώς απόψε (20/11) ξεκινά το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ, με την τελετή έναρξης και την αναμέτρηση της οικοδέσποινας χώρας κόντρα στον Ισημερινό. Οι 32 ομάδες έχουν φτάσει την χώρα και έχουν εγκατασταθεί στις βάσεις τους, έτοιμες για να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο σε μια διοργάνωση που φέτος κλείνει 92 χρόνια ζωής.

Η πρώτη αναμέτρηση του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου θα γίνει στο Στάδιο Al-Bayt της πόλης Al Khor, 35 χιλιόμετρα μακριά από την Ντόχα, και είναι χωρητικότητας 60.000 θέσεων. Η σέντρα είναι προγραμματισμένη για τις 18:00 (ώρα Ελλάδος) και θα ματαδοθεί τηλεοπτικά από τον ΑΝΤ1.

Το πρόγραμμα της φάσης τω ομίλων περιέχει μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις όπως τις Ισπανία – Γερμανία (21:00, 27/11) και Πορτογαλία – Ουρουγουάη (28/11, 21:00), ενώ στις 03/12 θα ξεκινήσει η φάση των νοκ-αουτ. Ο μεγάλος τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 18/12 και θα διεξαχθεί στο «Lusail Iconic Stadium», χωρητικότητας 80.000 θέσεων.

Ο όμιλοι του Μουντιάλ 2022

1ος Όμιλος: Κατάρ – Εκουαδόρ – Σενεγάλη – Ολλανδία

2ος Όμιλος: Αγγλία – Ιράν – ΗΠΑ – Ουαλία

3ος Όμιλος: Αργεντινή – Σαουδική Αραβία – Μεξικό – Πολωνία

4ος Όμιλος: Γαλλία – Αυστραλία – Δανία – Τυνησία

5ος Όμιλος: Ισπανία – Κόστα Ρίκα – Γερμανία – Ιαπωνία

6ος Όμιλος: Βέλγιο – Καναδάς – Μαρόκο – Κροατία

7ος Όμιλος: Βραζιλία – Σερβία – Ελβετία – Καμερούν

8ος Όμιλος: Πορτογαλία – Γκάνα – Ουρουγουάη – Ν. Κορέα

Υπενθυμίζεται ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα δούμε τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο να αγωνίζονται σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Αργεντινό άσσο να έχει τοποθετηθεί επί του θέματος αναφέροντας ότι είναι ανυπόμονος για να αγωνιστεί με την εθνική του ομάδα και να την βοηθήσει να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στην διοργάνωση.

«Είμαστε ένα πολύ δυνατό γκρουπ, αλλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο τα πάντα μπορούν να συμβούν», τόνισε. «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα, για αυτό και πρόκειται για μία τόσο ιδιαίτερη διοργάνωση. Δεν ξέρω αν ανήκουμε στα φαβορί, αλλά η Αργεντινή πάντα θα είναι ικανή να γράψει ιστορία. Θα παλέψουμε σκληρά και κόντρα σε όλους».

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ο πλανήτης εκπέμπει SOS: Αυξήθηκαν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα
Σάκης Αρναούτογλου: Ανατροπή με «μετεωρολογική βόμβα» στην Ιταλία - Πώς θα «σκάσει» στο Ιόνιο
Chevron Right