Μετά την απαγόρευση στα περιβραχιόνια στο Μουντιάλ, η FIFA τα έβαλε και με την αναγραφή «Love» στις φανέλες του Βελγίου.
Έδωσε, λοιπόν, εντολή στο Βέλγιο να αφαιρέσει τη λέξη «αγάπη» από τις εκτός έδρας φανέλες που έχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στο Κατάρ, επικαλούμενο εμπορική διαμάχη.
Η κίνηση ακολουθεί την προειδοποίηση της FIFA σε πολλές ομάδες ότι οι αρχηγοί τους θα δεχτούν κίτρινες κάρτες εάν φορούν ειδικά περιβραχιόνια OneLove στο τουρνουά, κάτι που ανάγκασε τις χώρες – συμπεριλαμβανομένης της Αγγλίας και της Ουαλίας, καθώς και του Βελγίου – να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους. Αυτές οι εθνικές ομάδες έχουν συμφωνήσει να φορούν τα περιβραχιόνια «χωρίς διακρίσεις» της FIFA.
Όπως μετέδωσε ο independent, η FIFA πιέζει τώρα το Βέλγιο να αφαιρέσει την αναγραφή «αγάπη» που είναι κεντημένη στον γιακά της φανέλας της λευκής εκτός έδρας φανέλας της ομάδας. Ο Independent σημειώνει ότι είναι ένα ξεχωριστό θέμα από το περιβραχιόνιο, που περιστρέφεται γύρω από την εμπορική συνεργασία της Βελγικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με το μουσικό φεστιβάλ Tomorrowland και την Adidas, που κυκλοφόρησε πρόσφατα μια συλλογή ρούχων αγάπης για να γιορτάσει τη συνεργασία.
FIFA have demanded that the Belgium team remove the word "love" from the collar of their away shirt, sources have told ESPN.
More: https://t.co/I1rMfeZQmS pic.twitter.com/cvBGFRjbSs
— ESPN FC (@ESPNFC) November 21, 2022
Δεν είναι σαφές εάν το Βέλγιο έχει συμφωνήσει με το αίτημα της FIFA.
Η Ολλανδία ήταν αυτή που ξεκίνησε την εκστρατεία OneLove πριν από το Euro 2020 για να προωθήσει τη διαφορετικότητα και την ένταξη. Αλλά όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα (21/11), οι αρχηγοί της Αγγλίας, της Ουαλίας, του Βελγίου, της Ολλανδίας, της Ελβετίας, της Γερμανίας και της Δανίας δεν θα φορέσουν τα περιβραχιόνια «OneLove» στο Παγκόσμιο Κύπελλο υπό την πίεση της FIFA.
O Peter Bossaert, Διευθύνων Σύμβουλος της Βελγικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, δήλωσε: «Ήμασταν αλληλέγγυοι με τις συμμετέχουσες χώρες σε όλη τη διάρκεια φορώντας το περιβραχιόνιο. Δεν μπορείς απλώς να σπάσεις αυτή την αλληλεγγύη τώρα. Η Αγγλία ήταν η πρώτη χώρα που έπαιξε μετά την ανακοίνωση της κύρωσης. Είναι αθλητικά άδικο να τους ζητάμε να αντισταθούν στην πίεση της FIFA».
Και ο Bossaert φέρεται να έμεινε έκπληκτος από την εντολή της FIFA να αφαιρέσει τη λέξη «αγάπη» από τη φανέλα τους.