Κάτοικος Παρισιού θα παραμείνει ο Λιονέλ Μέσι ο οποίος μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή φαίνεται πως θα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν. Μπορεί να μην έχει γίνει ακόμη γνωστό το ύψος των χρηματικών απολαβών που θα έχει αλλά πολλά Γαλλικά δημοσιεύματα υποστηρίζουν ότι ο 35χρονος άσσος θα υπογράψει για την παραμονή του στην ομάδα τουλάχιστον μέχρι τη σεζόν 2023-24.
Ο έγκυρος Ιταλός δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter: «Η Παρί Σεν Ζερμέν έφτασε σε προφορική συμφωνία με τον Λιονέλ Μέσι για την επέκταση του συμβολαίου. Οι δύο πλευρές έχουν μιλήσει για την συνέχιση της συνεργασίας τους. Δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση για το ύψος του συμβολαίου και τις αποδοχές του παίκτη, θα αποφασιστεί σε νέα συνεδρίαση σύντομα. Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Νασέρ Αλ Κελαϊφί δουλεύει για αυτό».
🚨🇦🇷 Paris Saint-Germain reached a verbal agreement with Lionel Messi to extend the contract. It’s a verbal pact to continue together. #PSG
No decision yet on leght of contract & salary, it will be decided in a new meeting soon.
Al Khelaifi and Campos, working on it. pic.twitter.com/upho1SCc7P
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) December 21, 2022
Ο Μέσι έχει 12 γκολ και 14 ασίστ για την Παρί Σεν Ζερμέν σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, μετακόμισε στη γαλλική πρωτεύουσα από τη Μπαρτσελόνα το 2021 με διετές συμβόλαιο. Σημειώνεται ότι υπήρχαν φήμες για την πιθανή μεταγραφή του στις ΗΠΑ και την Ίντερ Μαϊάμι (την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ) αλλά και αυτό το σενάριο διαψεύσθηκε από τον Φαμπρίτσιο Ρομάνο ο οποίος σε επόμενη ανάρτησή του τόνισε ότι:
«Ο Λέο Μέσι δεν δέχτηκε ποτέ πρόταση της Ίντερ Μαϊάμι ούτε διαπραγματεύτηκε με την Μπαρτσελόνα. Τον προσέγγισαν και οι δύο σύλλογοι αλλά δεν προχώρησε ποτέ. Η Παρί Σεν Ζερμέν… πιέζει εδώ και μήνες τον πρόεδρο, το διοικητικό συμβούλιο και τον προπονητή να επεκτείνει το συμβόλαιό του – το οποίο τώρα έχει έχει αποδεχτεί».
Leo Messi never accepted Inter Miami proposal or negotiated with Barcelona. He was approached by both clubs but it was never advanced 🚨🇦🇷 #Messi
Paris Saint-Germain have been pushing for months will president, board, coach to extend his contract — he has now accepted. pic.twitter.com/g1Rh0i9jEW
— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) December 21, 2022
Μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 με την Αργεντινή, ο Λιονέλ Μέσι πρόσθεσε ακόμα έναν τίτλο στην τροπαιοθήκη του και πλέον αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση προκειμένου να συνεχίσει την… μάχη διεκδίκησης των εγχώριων τροπαίων στην Γαλλία αλλά και του Champions League.