Αθλητισμός

Πώς ο Στίβεν Τζέραρντ μπορεί να… δώσει το πρωτάθλημα στην Λίβερπουλ

Ο παλαίμαχος άσσος της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ, έχει άμεση σχέση με την έκβαση του φετινού πρωταθλήματος Αγγλίας.

Μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή αναμένεται να γίνει στην Premier League καθώς Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ έχουν έναν βαθμό διαφορά (90 και 89 αντίστοιχα) με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να είναι στο μέγιστο.

Οι «κόκκινοι» υποδέχονται στην Γούλβς, ενώ οι «πολίτες» θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας την Άστον Βίλα στην οποία προπονητής είναι ο παλαίμαχος θρύλος και αρχηγός της Λίβερπουλ, Στίβεν Τζέραρντ.

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση απώλειας βαθμών της Σίτι, σε συνδυασμό με την νίκη της Λίβερπουλ, το σύνολο του Γιούργκεν Κλοπ θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Θα αντιμετωπίσει τον αγώνα 100% σοβαρά»

Ο Γερμανός τεχνικός ξέρει ότι με έναν συγκεκριμένο συνδυασμό αποτελεσμάτων η ομάδα του θα καθίσει στον θρόνο της πρωταθλήτριας, όμως δεν θέλει να πιέσει τον Τζέραρντ προκειμένου οι δικοί του παίκτες να παίξουν καλύτερα για να ωφεληθεί μία άλλη ομάδα…

«Μπορώ να καταλάβω τέτοιες καταστάσεις μόνο με το να σκέφτομαι τον εαυτό μου στην θέση του άλλου», είπε ο Κλοπ. «Αν έπαιζα ένα παιχνίδι και μπορούσα να βοηθήσω τις πρώην ομάδες μου (Ντόρτμουντ ή Μάιντς), θα σήμαινε για μένα ένα επιπλέον κίνητρο. Έτσι είναι.
Είμαστε όλοι άνθρωποι. Ο Τζέραρντ θα το πάρει 100% σοβαρά χωρίς να τον πάρω τηλέφωνο για να του το πω. Δεν χρειάζεται, μάλλον, το υπόλοιπο κλαμπ το έκανε ήδη, αλλά δεν το έχω κάνει εγώ».

«Δεν θέλω να μπερδεύουμε τα πράγματα»

Ο Τζέραρντ έπαιξε 710 παιχνίδια και σημείωσε 186 γκολ για τη Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια μιας 17χρονης καριέρας στο Άνφιλντ, κατακτώντας οκτώ μεγάλα τρόπαια, συμπεριλαμβανομένου του Champions League το 2005.

«Σε ό,τι αφορά τη Λίβερπουλ, καταλαβαίνω απόλυτα και σέβομαι την… φασαρία που γίνεται και τις ερωτήσεις που μου έρχονται εδώ και καιρό», είπε ο Τζέραρντ.

«Όμως δεν θέλω να μπερδεύουμε τα πράγματα. Την Κυριακή θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να πάρουμε βαθμούς για την Άστον Βίλα. Αν αυτό αναπόφευκτα βοηθήσει τη Λίβερπουλ, είναι φανταστικό. Αλλά προτεραιότητά μου είναι να πάρω βαθμούς για την Άστον Βίλα».

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Aεροδρόμιο Γενεύης: Φωτιά σε εξέλιξη - Δραματικές προσγειώσεις (Δείτε βίντεο)
Συνέδριο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ: Ένα λευκό τριαντάφυλλο για την Φώφη Γεννηματά
Chevron Right