Μετά το «διαζύγιο» με τον Δημήτρη Ιτούδη, η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ο οποίος θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της τουρκικής ομάδας. Ο Λιθουανός προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως την σεζόν 2025-26, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η φενέρ είναι η τρίτη ομάδα που θα παίξει υπό τις οδηγίες του.
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, διορίστηκε προπονητής της Μπαρτσελόνα το 2020 μετά από μια καριέρα γεμάτη επιτυχίες, και κατάφερε να παίξει το Final Four τρεις φορές με την καταλανική ομάδα. Κέρδισε επίσης δύο πρωταθλήματα Ισπανίας και δύο κύπελλα Ισπανίας.
Η τουρκική ομάδα αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Ελπίζουμε ότι αυτή η συμφωνία θα είναι επωφελής για τον σύλλογό μας και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και ελπίζουμε ότι ο προπονητής μας θα ζήσει εποχές γεμάτες νίκες στην οικογένειά μας».
Fenerbahçe Beko’nun yeni başantrenörü Sarunas Jasikevicius! 💛💙
👉 https://t.co/BydWHDC7Eg pic.twitter.com/RK5CFOfDaO
— Fenerbahçe Beko (@FBBasketbol) December 14, 2023
Σημειώνεται ότι ο «Σάρας» είχε αγωνιστεί με την φανέλα της Φενέρ για ένα σύντομο χρονικό διάστημα το 2011 κατακτώντας όμως το εγχώριο πρωτάθλημα και κύπελλο, πριν μεταγραφεί στον Παναθηναϊκό για να εκτίσει την δεύτερη θητεία του.
2010-11 sezonunda oyuncu olarak Kulübümüze hizmet eden, bu süreçte Türkiye Ligi ve Türkiye Kupası şampiyonlukları yaşayan Sarunas Jasikevicius, başantrenör olarak Fenerbahçe Ailesi’ne geri döndü!
Welcome back Coach! 💛💙#YellowLegacy pic.twitter.com/WWc2QtEdxh
— Fenerbahçe Beko (@FBBasketbol) December 14, 2023