Ο κακός χαμός έχει γίνει στα social media με αφορμή την εμφάνιση του μασκοφόρου χαρακτήρα του Αρνό από την διάσημη ταινία/βιντεοπαιχνίδι «Assasin’s Creed», η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.
Για της νεότερης ηλικίας τηλεθεατές, οι διοργανωτές της τελετής έναρξης της Ολυμπιάδας του Παρισίου επιφύλαξαν μια έκπληξη, αφού ανάμεσα στα αποσπάσματα που είδαμε στην τηλεόραση μας ήταν και αυτή ενός λαμπαδηδρόμου ντυμένου με τη στολή ενός assassin, από τα πασίγνωστα βιντεοπαιχνίδια «Assassin’s Creed» της Ubisoft, της μεγαλύτερης γαλλικής εταιρείας στον χώρο των video games.
Τα social media με την εμφάνιση του μασκοφόρου πήραν… φωτιά, καθώς γρήγορα οι χρήστες του Twitter αντιλήφθηκαν την μεταφορά του χαρακτήρα από το βιντεοπαιχνίδι σε πρωταγωνιστή της εκδήλωσης.
Μάλιστα ο λογαριασμός του «Assassin’s Creed» στο X έριξε «λάδι στη φωτιά» με την ανάρτησή του: «Μην πάρετε τα μάτιας σας από τις στέγες του Παρισιού – ο Άρνο μπορεί να παρακολουθεί από ψηλά», συνοδευόμενο από το emoji με τα μάτια.
Aνάμεσα στα άλλα, μια σειρά από το παιχνίδι αυτό διαδραματίζεται στο Παρίσι κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, και πρόκειται για ένα franchise που βασίζεται πάνω σε ιστορικά γεγονότα και τοποθεσίες, αλλά ενσωματώνει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας.
Χαμός με τα σχόλια στα social media
Όπως ήταν αναμενόμενο η μυστηριώδης αυτή σκοτεινή φιγούρα έριξε τα social media και «άναψε τη δάδα» για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις και οι θεωρίες για την ταυτότητά του!
Εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο περίμεναν ότι στο φινάλε θα αποκαλυφθεί, αλλά αυτό δε συνέβη.
Ο μασκοφόρος δρομέας παρέδωσε στο Τροκαντερό την Ολυμπιακή Φλόγα στον Ζινεντίν Ζιντάν κι απλά… εξαφανίστηκε!
Χρήστης του X αστειευόμενος υπέθεσε: «Αν αυτός ο μασκοφόρος δρομέας δεν αποδειχτεί ότι είναι η Σελίν Ντιόν, τότε τι κάνουμε εδώ;». Κάποιος άλλος, ανέφερε: «Για κάποιο παράξενο λόγο, περιμένω να είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο».
Άλλος χρήστης έμπλεξε στην ιστορία και τον Κιλιάν Μπαπέ: «Ο πιο διάσημος ποδοσφαιριστής της Γαλλίας, Κιλιάν Μπαπέ, δεν συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω των υποχρεώσεών του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας. Μήπως αντάλλαξε τη μάσκα του Νίντζα με πιο… σκοτεινές μάσκες στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;» αναρωτήθηκε…
Κάποιος άλλος, ανέφερε: «Για κάποιο παράξενο λόγο, περιμένω να είναι ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.»
Σε πιο παιχνιδιάρικη διάθεση, ένας άλλος χρήστης ισχυρίστηκε ότι «ο δρομέας της Φλόγας είναι ο Άγνωστος από την Εμπειρία “Willy Wonka”. Αυτό σίγουρα θα ήταν μια αποκαλυπτική, αλλάπαράλληλα απογοητευτική κίνηση,
Μένει να φανεί, αν η ταυτότητα του μασκοφόρου να αποκαλυφθεί κατά την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στις 11 Αυγούστου.