Αθλητισμός

Champions League: Η κόντρα του Κάρλο Αντσελότι με την Λίβερπουλ συνεχίζεται…

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μεγάλη είναι η ιστορία της αντιπαλότητας του Κάρλο Αντσελότι με την Λίβρεπουλ, καθώς έχει βρεθεί απέναντί της 3 φορές (1 ως παίκτης και 2 ως προπονητής) σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών/ Champions League, με την φετινή να είναι μία από τις πιο αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιταλός τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε βρεθεί απέναντι στους «κόκκινους» το 1984, όταν ήταν παίκτης και αγωνιζόταν με την φανέλα της Ρόμα, όμως στον τελικό εκείνης της σεζόν δεν κατάφερε να πάρει λεπτά συμμετοχής καθώς ήταν τραυματίας. Η ομάδα του Τζο Φάγκαν κατέκτησε το τρόπαιο στην διαδικασία των πέναλτι, «παγώνοντας» τους Ιταλούς μέσα στο Ολίμπικο.

Στη συνέχεια το 2005 και το 2007 η αντιπαλότητα της Μίλαν με την Λίβερπουλ είχε γιγαντωθεί, όταν δηλαδή ο Αντσελότι βρισκόταν στον πάγκο των «ροσονέρι». Στην πρώτη του συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη, οι Άγγλοι κατάφεραν να επιστρέψουν από το 3-0 του πρώτου ημιχρόνου και στην διαδικασία των πέναλτι κατέκτησαν το τρόπαιο, ενώ δύο χρόνια αργότερα στην Αθήνα οι Ιταλοί πήραν την… εκδίκησή τους.

«Το 2005, αυτή ήταν η καλύτερη ομάδα που έχω προπονήσει ποτέ σε τελικό. Δυστυχώς, στο ποδόσφαιρο υπάρχει αυτό το απρόβλεπτο που δεν μπορείς να ελέγξεις. Είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Είναι δύσκολο να εξηγήσουμε πώς σκοράραμε δύο φορές σε ένα λεπτό στο 90ο λεπτό εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά. Αυτά συμβαίνουν και πρέπει να το αποδεχτείς. Επίσης, δεν χρειάζεται να το σκέφτεσαι πολύ. Το ποδόσφαιρο πάντα προσφέρει μια ευκαιρία λύτρωσης, και αυτό συνέβη δύο χρόνια αργότερα», θυμήθηκε ο έμπειρος τεχνικός.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης αναζητά εκδίκηση»

Τίποτα όμως δεν μπορεί να ξεφύγει από τον Κάρλο Αντσελότι, καθώς σε δηλώσεις που έκανε στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA, αναφέρθηκε στον χαμένο τελικό του 1981 όταν η «Βασίλισσα» ηττήθηκε από την Λίβερπουλ στον τελικό του Παρισιού.

«Η Ρεάλ Μαδρίτης αναζητά επίσης εκδίκηση επειδή έχασε έναν τελικό από τη Λίβερπουλ το 1981 στο Παρίσι. Δεν νομίζω ότι σημαίνει πολλά αυτό. Δύο μεγάλες ομάδες θα αντιμετωπίσουν η μία την άλλη και αυτή που έχει περισσότερο θάρρος και προσωπικότητα θα κερδίσει στο τέλος. Όπως είπα, η Λίβερπουλ έχει πολλή ποιότητα μαζί, με υψηλή ένταση και καλή οργάνωση. Είναι από τις καλύτερες ομάδες. Ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας σπουδαίος προπονητής. Έχω καλή σχέση μαζί του. Είναι ένας σπουδαίος προπονητής που έφερε μερικά νέα πράγματα στο ποδόσφαιρο με την ένταση και την επιθετική πίεση των ομάδων του», είπε εκθειάζοντας τους αντιπάλους του.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Ελλάδα VS Τουρκία: Τα F-16 κρίνουν ποια θα είναι τεχνολογικά ανώτερη - Ανάλυση Forbes
Εμπλοκή στην υπόθεση Νovartis στον Άρειο Πάγο - Τι καταγγέλλουν οι δικηγόροι
Chevron Right