Αθλητισμός

Formula 1: Πέθανε ο βετεράνος οδηγός των Ferrari και McLaren, Πατρίκ Ταμπέ

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών και βύθισε σε πένθος της Formula 1, ο  Πατρίκ Ταμπέ.

Ο Πατρίκ Ταμπέ πέθανε σε ηλικία 73 ετών και βύθισε σε πένθος της Formula 1.

Υπήρξε οδηγός για τη Ferrari, τη Mclaren, τη Renault και αρκετές ακόμη ομάδες, ενώ είχε δύο νίκες και 11 βάθρα στην πορεία του ως πιλότος στις δεκαετίες του ’70 και του ’80.

Έκανε το ντεμπούτο του στο Γαλλικό Grand Prix το 1977 με την Σέρτις, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί και μεταπήδησε στην Theodore Racing για το δεύτερο μισό της σεζόν.

Την επόμενη χρονιά βρέθηκε στη McLaren όπου σημείωσε εντυπωσιακές επιδόσεις έως ότου κλήθηκε από τη Ferrari για να αντικαταστήσει τον Ζιλ Βιλνέβ στα μέσα της σεζόν του 1982 μετά τον θάνατο του Καναδού στην πίστα Zolder.

Ο Ταμπέ σημείωσε την παρθενική του νίκη στο γερμανικό GP λίγες εβδομάδες αργότερα. Η δεύτερη και τελευταία νίκη του ακολούθησε το 1983 στο GP του Σαν Μαρίνο.

Ο Γάλλος πέρασε τις δύο επόμενες σεζόν στη F1 με τη Renault, προσθέτοντας άλλα τρία βάθρα στον απολογισμό της καριέρας του, πριν ολοκληρώσει έναν τελευταίο χρόνο σε αγώνες grand prix το 1986 με την Team Haas.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Τζόκερ Κλήρωση 4/12/2022: Μοιράζει τουλάχιστον 6.100.000 ευρώ
Επιδόματα: Τι πληρώνεται από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα
Chevron Right