Στην πισίνα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, οι οποίοι γίνονται στο Παρίσι, την Τετάρτη (31/7) έπεσε ξανά η Γεωργία Δαμασιώτη, αγωνιζόμενη στον ημιτελικό των 200 μ. πεταλούδα γυναικών. Δυστυχώς, όμως, η Ελληνίδα κολυμβήτρια δεν κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του αγωνίσματος, ο οποίος θα γίνει την Πέμπτη (1/8, 21:30).
Ειδικότερα, η Γεωργία Δαμασιώτη προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των 200 μ. πεταλούδα με χρόνο 2:09.55 που έκανε το πρωί της Τετάρτης (31/7). Μάλιστα, αυτή η επίδοση αποτέλεσε και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά ήταν η 13η ταχύτερη στις προκριματικές σειρές.
Κατόπιν, πριν από λίγη ώρα, η Γεωργία Δαμασιώτη αγωνίστηκε στον πρώτο διάδρομο της δεύτερης ημιτελικής σειράς και διήνυσε την απόσταση των 200 μ. πεταλούδα σε 2:10.25, τερματίζοντας 8η. Ως εκ τούτου, κατέλαβε την 15η θέση στο σύνολο και αποκλείστηκε από τον τελικό.
Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία Δαμασιώτη είχε αγωνιστεί και στα προκριματικά των 100 μ. πεταλούδα, που έγιναν το Σάββατο (27/7), χωρίς όμως να καταφέρει να περάσει στα ημιτελικά του αγωνίσματος.