Αθλητισμός

Ξεκινά το Nations League – Το πρόγραμμα και οι αντίπαλοι της Εθνικής Ελλάδος

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του UEFA Nations League, με την Εθνική Ελλάδος να ετοιμάζεται για τους πρώτους αγώνες.

Το UEFA Nations League 2022-23 ξεκινά την προσεχή Τετάρτη (1/6), και «καλύπτει» το κενό που δημιούργησε το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, καθώς μεταφέρθηκε τον Νοέμβριο, οπότε η αγωνιστική δράση στην Ευρώπη είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

Υπενθυμίζεται ότι το Nations League είναι ένα διετές τουρνουά, το οποίο διεξάγεται για 3η φορά, με την Πορτογαλία να κατακτά το τρόπαιο την πρώτη φορά (2019) και την Γαλλία να καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο που πήρε το 2021.

Η δομή του τουρνουά

Το Nations League αποτελείται από τρία πρωταθλήματα των 16 ομάδων και ένα τέταρτο από επτά. Η League A (η οπία είναι η κορυφαία) και οι League B και C χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των τεσσάρων, ενώ η League D αποτελείται από έναν όμιλο των τεσσάρων και ενός τριών.

Οι νικητές κάθε ομίλου της League A προκρίνονται στους τελικούς τουρνουά της επόμενης χρονιάς, ενώ οι νικητές κάθε ομίλου στις League B, C και D εξασφαλίζουν την άνοδο στην… μεγαλύτερη κατηγορία.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τελευταία θέση των ομίλων τους στην League A και B θα υποβιβαστούν και αυτές της League C θα μπουν σε play-off για να αποφασίσουν ποιος θα πέσει στη League D.

Η Ρωσία, η οποία έχει ανασταλεί από την UEFA λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, έχει ήδη τοποθετηθεί στην τελευταία θέση του Ομίλου Β2.

Πότε είναι οι αγώνες;

Υπάρχουν τέσσερις γύροι αγώνων μεταξύ 1ης και 14ης Ιουνίου και οι δύο τελευταίοι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 22 έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν στις 14 και 15 Ιουνίου 2023 με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος στις 18 Ιουνίου.

Η Ουαλία, το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Πολωνία έχουν υποβάλει αίτηση για να φιλοξενήσουν τη διοργάνωση των τελικών, η οποία έχει ακριβώς την ίδια δομή με το Final-4 ενός τουρνουά μπάσκετ.

Πότε και με ποιους παίζει η Ελλάδα;

Η Ελλάδα βρίσκεται στον δεύτερο όμιλο της League C μαζί με την Κύπρο, την Εσθονία, το Κόσοβο και την Βόρεια Ιρλανδία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

2/6 Βόρεια Ιρλανδία (εκτός έδρας) – 21:45

5/6 Κόσοβο (εκτός έδρας) – 21:45

9/6 Κύπρος (εντός έδρας)

12/6 Κόσοβο (εντός έδρας)

24/9 Κύπρος (εκτός έδρας)

27/9 Βόρεια Ιρλανδία (εντός έδρας)

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Πού εντοπίστηκαν τα 5.650 κρούσματα σήμερα: 3.284 στην Αττική - Όλες οι περιοχές
Φωτιά τώρα στην Κερατέα
Chevron Right