Αθλητισμός

Βέλγιο: Ο Εντέν Αζάρ αποσύρθηκε απο την εθνική ομάδα

Ο Βέλγος άσσος Εντέν Αζάρ αποσύρθηκε από το διεθνές ποδόσφαιρο σε ηλικία 31 ετών.

Παρελθόν από την εθνική ομάδα του Βελγίου αποτελεί ο Εντέν Αζάρ, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media γνωστοποίησε ότι δεν θα ξαναφορέσει την φανέλα με το εθνόσημο, γεγονός που σημαίνει ότι το Μουντιάλ 2022 του Κατάρ ήταν η τελευταία του διοργάνωση εθνικών ομάδων. Ο 31χρονος επιθετικός μέσος έκανε το ντεμπούτο του με το Βέλγιο το 2008 σε ηλικία 17 ετών και κατάφερε να σημειώσει 126 συμμετοχές, σκοράροντας 33 γκολ.

Ο Εντέν Αζάρ έγραψε στο Instagram: «Μία σελίδα γυρίζει σήμερα… Σας ευχαριστώ για την αγάπη. Σας ευχαριστώ για την ατελείωτη υποστήριξη. Σας ευχαριστώ για όλη τη χαρά που μοιραστήκαμε από το 2008. Αποφάσισα να τερματίσω την καριέρα μου στην εθνική. Η επόμενη γενιά είναι έτοιμη. Θα μου λείψετε παιδιά».

Σημειώνεται ότι ο Αζάρ ήταν μέρος της ομάδας που έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας το 2018 και στην συνέχεια κατέκτησε την τρίτη θέση του τουρνουά νικώντας την Αγγλία στον μικρό τελικό. Έκανε το ντεμπούτο του ενάντια στο Λουξεμβούργο, μπαίνοντας ως αλλαγή για να γίνει ο όγδοος νεότερος παίκτης της χώρας του και εν συνεχεία αγωνίστηκε σε τρία Παγκόσμια Κύπελλα και δύο Ευρωπαϊκά, φορώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού 56 φορές.

https://www.instagram.com/p/Cl3N7y6N6Jr/

Ο Αζάρ έπαιξε και στα τρία παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αλλά το Βέλγιο κατάφερε να σκοράρει μόνο μία φορά, στη νίκη με 1-0 επί του Καναδά. Ηττήθηκε με 2-0 από το Μαρόκο και ήρθε ισόπαλο χωρίς σκορ με την Κροατία. Επίσης ο προπονητής του Βελγίου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ παραιτήθηκε την Πέμπτη μετά τον αποκλεισμό της ομάδας, σηματοδοτώντας το τέλος μις πολύ επιτυχημένης εποχής για το Βελγικό ποδόσφαιρο.

Αναφορικά με την καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, μετακόμισε στη Ρεάλ Μαδρίτης από την Τσέλσι έναντι 150 εκατομμυρίων λιρών το 2019, έχοντας περάσει επτά χρόνια στο «Στάμφορντ Μπριτζ», κατακτώντας δύο φορές την Πρέμιερ Λιγκ, μία φορά το Κύπελλο Αγγλίας, το Λικ Καπ Αγγλίας και δύο τίτλους Europa League. Η παρουσία του στην Ισπανία συνδυάστηκε από τραυματισμούς, αλλά με την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε δύο τίτλους La Liga και το Champions League, βέβαια έκανε μόλις έξι εμφανίσεις για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
ΥΠΕΞ σε Λιβύη: Η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Βορίδης «μυρίζει εκλογές» και καλεί τους ομογενείς να εγγραφούν στους καταλόγους
Chevron Right