Αθλητισμός

Ρολαν Γκαρός: Στον τελικό ο Ναδάλ – Εγκατέλειψε ο Ζβέρεφ λόγω σοβαρού τραυματισμού

Για 14η φορά στην καριέρα του ο Ράφαελ Ναδάλ θα διεκδικήσει το τρόπαιο του Ρολαν Γκαρός.

 

Πολύ κοντά στο να διευρύνει το ρεκόρ του στις κατακτήσεις τίτλων επιπέδου Γκραν Σλαμ αλλά και αυτού των τροπαίων του Ρολαν Γκαρός, είναι ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος πήρε την πρόκριση επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του στον φετινό τελικό.

Σημειώνεται ότι ο Ισπανός πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του τουρνουά, καθώς ο αντίπαλός του αναγκάστηκε να εγκαταλείψει στο δεύτερο σετ μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

Αναλυτικότερα, οι δύο τενίστες προσέφεραν απλόχερα έναν άκρως συναρπαστικό αγώνα ο οποίος είχε κρατήσει 3 ώρες και 8 λεπτά, με μόλο ένα σετ να είχε ολοκληρωθεί. Ο Ναδάλ προηγείτο στο σκορ με 1-0 καθώς κατάφερε να επικρατήσει του Ζβέρεφ με 7-6 (10-8 στο τάι-μπρέικ) και η μάχη συνεχίστηκε με τον ίδιο αμείωτο ρυθμό.

Στο δεύτερο σετ το σκορ ήταν και πάλι ισόπαλο (6-6 στα γκέιμ) όμως στον τελευταίο πόντο πριν ξεκινήσει το τάι-μπρέικ, ο Γερμανός υπέστη έναν σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο και χρειάστηκε να μεταφερθεί στα αποδυτήρια με αναπηρικό αμαξίδιο, καθώς δεν μπορούσε να περπατήσει.

Δείτε το βίντεο:

zverev

Μετά από μερικά λεπτά επανεμφανίστηκε στο κορτ όπου έγινε και επίσημα η απόσυρσή του από τον αγώνα, με τον ίδιο να χρησιμοποιεί πατερίτσες για να πάει στα αποδυτήρια υπό το θερμό χειροκρότημα των φιλάθλων που είχαν γεμίσει τις κερκίδες του «Φιλίπ Σατριέ».

Βέβαια το κοινό χάρισε ακόμα ένα μεγαλύτερο χειροκρότημα στον Ναδάλ, ο οποίος είναι το… αγαπώμενο παιδί των Παριζιάνων, όμως στις δηλώσεις που έκανε δεν παρέλειψε να εκθειάσει τον αντίπαλό του.

«Είναι πολύ λυπηρό για εκείνον. Ο Ζβέρεφ έκανε ένα εκπληκτικό τουρνουά αλλά στάθηκε άτυχος σήμερα. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα κερδίσει πολλά Γκραν Σλαμ, όμως τώρα η τύχη δεν στάθηκε με το μέρος του.

Το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Πέρασαν πάνω απο 3 ώρες και ούτε το δεύτερο σετ δεν είχε ολοκληρωθεί. Για εμένα είναι μεγάλη χαρά να βρεθώ ξανά στον τελικό του Ρολάν Γκαρός, όμως το να βλέπω τον Ζβέρεφ να κλαίει λόγω της εγκατάλειψης είναι λυπηρό…», τόνισε.

 

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Παιδικές κατασκηνώσεις - ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες, οι δικαιούχοι
Ουκρανία: Τραυματίστηκαν δύο δημοσιογράφοι του Reuters, σκοτώθηκε ο οδηγός τους
Chevron Right