Αθλητισμός

Champions League 2022-23: Η σεζόν που θα σταματήσει λόγω του Μουντιάλ

Η UEFA γνωστοποίησε το πρόγραμμα αγώνων της σεζόν 2022-23 του Champions League.

Μερικές ημέρες μετά τον τελικό της φετινής σεζόν του Champions League, η UEFA γνωστοποίησε τις ημερομηνίες διεξαγωγής της διοργάνωσης για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, καθώς θα διακοπεί λόγω του Μουντιάλ 2022.

Η ερχόμενη σεζόν αναμένεται να είναι ιδιαίτερη από πολλές απόψεις καθώς θα ξεκινήσει νωρίτερα, θα ολοκληρωθεί αργότερα και θα έχει μία διακοπή περίπου ενός μήνα. Πιο συγκεκριμένα η σέντρα των πρώτων αναμετρήσεων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Σεπτεμβρίου και ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιουνίου.

Η φάση των ομίλων θα διαρκέσει από την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου έως την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου (δηλαδή 19 ημέρες πριν το Μουντιάλ), ενώ αμέσως μετά θα υπάρξει το… μεγάλο διάλειμμα για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ.

Τα νοκ-αουτ θα ξεκινήσουν στις 14 Φεβρουαρίου με την φάση των «16», ενώ τον Απρίλιο και τον Μάιο θα διεξαχθούν τα προημιτελικά και τα ημιτελικά αντίστοιχα. Ο μεγάλος τελικός της κορυφαίας Ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι προγραμματισμένος για τις 10 Ιουνίου στην Κωνσταντινούπολη.

Σημειώνεται ότι την επόμενη χρονιά θα διεξαχθεί ο δεύτερος τελικός με την μεγαλύτερη καθυστέρηση, καθώς ο πρώτος ήταν το 2020 όπου η πανδημία του κορονοϊού έφερε τεράστιες αλλαγές στο πρόγραμμα και ο αγώνας ανάμεσα σε Παρί Σεν Ζερμέν και Μπάγερν Μονάχου (0-1) είχε διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες:

Η φάση των Ομίλων

1η αγωνιστική: 6/7 Σεπτεμβρίου

2η αγωνιστική: 13/14 Σεπτεμβρίου

3η αγωνιστική: 4/5 Οκτωβρίου

4η αγωνιστική: 11/12 Οκτωβρίου

5η αγωνιστική: 25/26 Οκτωβρίου

6η αγωνιστική: 1/2 Νοεμβρίου

Γύρος των 16:

14/15 και 21/22 Φεβρουαρίου

7/8 και 14/15 Μαρτίου

Προημιτελικά:

11/12 και 18/19 Απριλίου

Ημιτελικά:

9/10 και 16/17 Μαΐου

Τελικός:

10 Ιουνίου

 

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Marks & Spencer: Διευρύνει το δίκτυο καταστημάτων της στην Ελλάδα
«Γκρίζα ζώνη» από το Ευρωκοινοβούλιο για Τουρκία, ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα
Chevron Right