Ο Παναθηναϊκός ψάχνει να κάνει το «μπαμ» με τον προπονητή που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ποδοσφαιρικού τμήματος και ο Μαουρίτσιο Σάρι είναι αυτός που βρίσκεται στην… pole position.
Ο 64χρονος Ιταλός τεχνικός είναι ο «εκλεκτός» του Γιάννη Αλαφούζου για το καίριο πόστο της ομάδας. Προκειμένου να υπάρξει συμφωνία μέσα στα επόμενα 24ωρα, έχει πέσει στο τραπέζι μια πολύ μεγάλη πρόταση.
Σύμφωνα με τα «πράσινα» ρεπορτάζ, ο Παναθηναϊκός έχει προτείνει στον Σάρι τριετές κλειστό συμβόλαιο, με ετήσιες αποδοχές 4,5 εκατ. ευρώ (όσα χρήματα δηλαδή έπαιρνε στη Λάτσιο, αλλά και στη Νάπολι). Επίσης, η διοίκηση του έχει ξεκαθαρίσει πως θα αναλάβει εν λευκώ τη διαχείριση του ποδοσφαιρικού τμήματος, χτίζοντας εκείνος την ομάδα της νέας σεζόν.
Ο έμπειρος τεχνικός, που έχει μείνει ελεύθερος από τη Λάτσιο από τον περασμένο Μάρτιο, ήταν στα πρώτα ονόματα που απασχόλησαν τις τελευταίες εβδομάδες τους «πράσινους» μαζί με αυτό του Βιτσέντσο Ιταλιάνο. Μάλιστα, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ πραγματοποίησε ταξίδι το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Ιταλία, για να συναντηθεί μαζί του και να αναλύσει το πλάνο του.
Ο Σάρι γνωρίζει πολύ καλά όλα όσα αφορούν το ρόστερ, το πρότζεκτ, το συμβόλαιο που θα υπογράψει, αλλά και τους στόχους της ομάδας. Μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες αναμένεται να δώσει την τελική απάντησή του και στο «τριφύλλι» υπάρχει αισιοδοξία πως θα εισπράξουν το «ναι», που σημαίνει ότι θα έχει κλείσει η πρώτη και πλέον βασική εκκρεμότητα για να προχωρήσει ο υπόλοιπος σχεδιασμός.
Σημειώνεται ότι οι εξελίξεις στους «πράσινους» τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς τις τελευταίες ώρες, καθώς κατά τη διάρκεια της Παρασκευής (31/5) ανακοινώθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον Χρήστο Κόντη, ο οποίος κατέκτησε πριν λίγες ημέρες το Κύπελλο Ελλάδας στον τελικό του Βόλου.