Αθλητισμός

Ένα βήμα πριν τη στέψη ο Παναθηναϊκός

Ένα βήμα από το 38ο πρωτάθλημα της ιστορίας του και τρίτο συνεχόμενο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά τη σημερινή, δεύτερη νίκη του, επί του ανήμπορου να τον απειλήσει σοβαρά Προμηθέα. Το πειστικό 80-92 της Πάτρας έφερε τη σειρά των τελικών στο 2-0 υπέρ της ομάδας του Ρικ Πιτίνο».

 

Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το πρωτάθλημα στο τρίτο ματς, το οποίο θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής (21:00) στο ΟΑΚΑ. Τα εισιτήρια ήδη εξαντλήθηκαν, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος όρισε γενική είσοδο μόλις 1 ευρώ, ως αντίδραση για την απογοητευτική προσέλευση στον πρώτο τελικό.

Ο σημερινός αγώνας ήταν αμφίρροπος στην πρώτη περίοδο, αλλά ο Παναθηναϊκός βγήκε μπροστά μ΄ ένα σερί 0-16 μετά το 23-23. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 39-49 και η διαφορά υπέρ του Παναθηναϊκού δεν έπεσε ποτέ κάτω από τους 6 πόντους: 55-61 στο 28΄ και 70-76 στο 34΄.

Ο Νικ Καλάθης ήταν ο κορυφαίος του αγώνα, με 17 πόντους, 14 ασίστ και πέντε ριμπάουντ. Ο Τόμας πέτυχε 16 πόντους, ο Παπαπέτρου 12, ο Γκιστ 10 και ο Παπαγιάννης 8. Ο Μπράουν πέτυχε 21 πόντους για τον Προμηθέα, ο Έλις πρόσθεσε 13 και ο Λίποβι 11.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 39-49, 57-69, 80-92.

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Γεννηματά: Είμαστε έτοιμοι, είμαστε στο κέντρο της πολιτικής σκηνής
ΚΚΕ: Εκλέχθηκε ευρωβουλευτής αλλά παραιτείται η Σεμίνα Διγενή
Chevron Right