Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν την αναμέτρηση κόντρα στον Άγιαξ, ο Γιούργκεν Κλοπ ανέφερε ότι ο Φαν Ντάικ συνεχίζει να κάνει τα αρχικά βήματα στην αποκατάστασή του έπειτα από την εγχείρηση στο γόνατο στην οποία υποβλήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου. Ο Γερμανός τεχνικός τόνισε:
«Ναι, φυσικά είμαστε σε επαφή. Λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις, είναι πολύ καλά. Το γόνατό του δεν φαίνεται να είναι σε καλή κατάσταση, για να είμαι ειλικρινής. Δεδομένου όμως ότι υποβλήθηκε σε αυτή την χειρουργική επέμβαση τα πάει καλά, αυτό είναι αλήθεια».
Ο Κλοπ αναφέρθηκε και στον Τιάγκο, σχολιάζοντας ότι η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση θα αργήσει μερικές εβδομάδες, αν και έχει μπει ήδη σε πρόγραμμα προπονήσεων τις τελευταίες ημέρες. Αναφορικά με τον Τιάγκο Αλκάνταρα, δήλωσε:
«Η ζημιά στο γόνατό του ήταν μεγάλη. Μπορεί να μην έσπασε κάτι ή να μην υπέστη κάποια ρήξη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όλα ήταν καλά. Κάποιες μέρες προπονείται, αλλά όχι αυτή την περίοδο. Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα είναι έτοιμος, αλλά σίγουρα θα χρειαστούν λίγες ακόμη εβδομάδες».