Αθλητισμός

Τένις: Στο «6 Kings Slam» οι Ναδάλ, Τζόκοβιτς και Αλκαράθ

Στο τουρνουά τένις «6 Kings Slam» θα βρεθούν οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου.

Με την ονομασία «6 Kings Slam» το νέο εκθεσιακό τουρνουά τένις περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος, με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ραφαέλ Ναδάλ να ξεχωρίζουν. Πιο συγκεκριμένα, η διοργάνωση έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο στη Σαουδική Αραβία, μια χώρα η οποία έχει επικριθεί για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον γυναικείο αθλητισμό.

Την λίστα των διαγωνιζομένων συμπληρώνουν ο Ισπανός Κάρλος Αλκαράθ και ο νικητής του Αυστραλιανού Όπεν, Γιανίκ Σίνερ, που αποτελεί ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα του παγκόσμιου τένις. Επίσης στη διοργάνωση στο Ριάντ, θα αγωνιστεί το Νο 3 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ρώσος Ντανιίλ Μεντβέντεβ, και ο έβδομος στην κατάταξη Δανός Χόλγκερ Ρούνε.

Με την προοπτική φιλοξενίας του WTA Masters, Κρις Έβερτ και Μαρτίνα Ναβρατίλοβα επέκριναν τον περασμένο μήνα το ιστορικό της Σαουδικής Αραβίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καλώντας την WTA να μην προχωρήσει στο σχέδιο:
«Δεν βοηθήσαμε να χτιστεί το γυναικείο τένις που θα το εκμεταλλευτεί η Σαουδική Αραβία», έγραψαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Washington Post.

Από την πλευρά της η Τυνήσια Ονς Ζαμπέρ τοποθετήθηκε επί του θέματος, λέγοντας πως «ο κόσμος θα πρέπει να είναι καλύτερα ενημερωμένος για τη χώρα του Κόλπου», όπου έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μεταρρυθμίσεις τα τελευταία χρόνια. Οι αντιρρήσεις για την διεξαγωγή διοργανώσεων ολοένα και μεγαλώνουν, όμως όπως φαίνεται ορισμένα αθλητικά δρόμενα φιλοξενούνται εκεί. Το βασίλειο κατηγορείται από τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ότι χρησιμοποιεί τον αθλητισμό για να βελτιώσει τη διεθνή του εικόνα.

Ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος είπε ότι ίσως διανύει την τελευταία σεζόν της καριέρας του , διορίστηκε πρεσβευτής της ομοσπονδίας αντισφαίρισης της Σαουδικής Αραβίας στις αρχές Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Κασσελάκης: Πώς ο ΟΣΕ έγινε πεδίο παράνομων προσλήψεων του Κώστα Αχ. Καραμανλή
Ξεκίνησαν τα μπλόκα οι αγρότες - Έκλεισαν τον κόμβο της Νίκαιας στην ΠΑΘΕ (Εικόνες - Βίντεο)
Chevron Right