Πιο… φτωχό θα είναι το φετινό Γουίμπελντον καθώς δύο τενίστες ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από του τουρνουά πριν προλάβουν να αγωνιστούν, καθώς οι Ματέο Μπερετίνι και Μάριν Τσίλιτς διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.
Πιο συγκεκριμένα, ο 26χρονος φιναλίστ του περσινού τουρνουά και ένας από τους διεκδικητές του τίτλου για φέτος, ανακοίνωσε σήμερα μέσω instragram την αποχώρησή του, λίγες ώρες πριν από την πρεμιέρα του στα κορτ του «All England Tennis Club».
https://www.instagram.com/p/CfWEaKkg-NU/
«Είμαι λυπημένος που ανακοινώνω ότι πρέπει να αποχωρήσω από το Γουίμπλεντον, λόγω θετικού αποτελέσματος τεστ Covid-19. Είχα συμπτώματα γρίπης και βρίσκομαι σε καραντίνα τις τελευταίες μέρες. Παρά το γεγονός ότι τα συμπτώματα δεν ήταν σοβαρά, αποφάσισα ότι ήταν σημαντικό να κάνω άλλη μια εξέταση σήμερα το πρωί για να προστατεύσω την υγεία και την ασφάλεια των συναθλητών μου και όλων των άλλων που συμμετέχουν στο τουρνουά» ανέφερε o Μπερετίνι στο Instagram.
Ο Μπερετίνι, ο οποίος έχασε από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του 2021, έγινε ο δεύτερος παίκτης που αποσύρθηκε από το φετινό Grand Slam λόγω Covid-19, μετά τον Κροάτη Μάριν Τσίλιτς τη Δευτέρα.
Εκτός Γουίμπλεντον και ο Τσίλιτς
Ακόμα ένας φιναλίστ του τουρνουά, ο 33χρονος Μάριν Τσίλιτς, απέσυρε τη συμμετοχή του καθώς βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό με αποτέλεσμα η σεζόν του στο χορτάρι να τελειώσει με έναν τρόπο που δεν επιθυμούσε.
«Γεια σας παιδιά, με λύπη μοιράζομαι ότι βγήκα θετικός στον Covid-19. Ήμουν απομονωμένος και ήλπιζα ότι θα ήμουν έτοιμος, αλλά δυστυχώς εξακολουθώ να αισθάνομαι αδιαθεσία και να μην μπορώ να αποδώσω το τένις που μπορώ», ανέφερε στην δημοσίευσή του.
Ο Κροάτης, νούμερο 14 του παγκοσμίου ταμπλό, είχε φτάσει στον τελικό του βρετανικού Grand Slam πριν από πέντε χρόνια, όταν ηττήθηκε από τον Ρότζερ Φέντερερ όμως φέτος βρισκόταν σε πολύ καλή φυσική κατάσταση και είχε βλέψεις για να φτάσει μακριά. Όμως το γεγονός ότι διαγνώστηκε θετικός στον ιό αλλάζει όλα τα δεδομένα… Έτσι την θέση του στο κυρίως ταμπλό θα πάρει ο Νούνο Μπόργκες από την Πορτογαλία, όπως δήλωσαν οι διοργανωτές του Γουίμπλεντον.
Sending well wishes to @MattBerrettini and @cilic_marin, see you next year 🌱❤️ #Wimbledon pic.twitter.com/QshOAkLG2Q
— ATP Tour (@atptour) June 28, 2022