Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε η UEFA, καθώς στην πρόσφατη αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με την Ντιναμό Κιέβου ακούστηκαν συνθήματα υπέρ του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, από τους οπαδούς της Τουρκικής ομάδας.
Πιο συγκεκριμένα οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League, ενώ σημειώνεται ότι το πρώτο παιχνίδι να είχε ολοκληρωθεί χωρίς σκορ.
Πολλά βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media δείχνουν οπαδούς της Φενέρμπαχτσέ να τραγουδούν ρυθμικά το όνομα του Βλάντιμιρ Πούτιν πριν την σέντρα του αγώνα αλλά και μετά από γκολ που δέχθηκε η ομάδα τους.
Δείτε το βίντεο:
Fenerbahçe fans chanting “Vladimir Putin” after a Dynamo Kyiv player celebrated scoring in this #UCL qualifier.
Absolutely tasteless 👎 pic.twitter.com/NocU0MTpbk
— Nico Cantor (@Nicocantor1) July 27, 2022
Αντίθετα οι ουκρανοί παίκτες διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πήραν την νίκη με 2-1, γεγονός που τους έδωσε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.
«Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε που χλεύαζαν τη Ντιναμό Κιέβου με φωνές υπέρ του Πούτιν», αναφέρει ο έγκυρος δημοσιογράφος της Time, Μάρτιν Ζίγκλερ.
UEFA has opened disciplinary investigation into Fenerbahce fans taunting Dynamo Kyiv with pro-Putin chants
— Martyn Ziegler (@martynziegler) July 28, 2022