Αποτέλεσε το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα της Λίβερπουλ επί εποχής Γιούργκεν Κλοπ, όμως ο Μάρκο Γκρούιτς δεν κατάφερε να καθιερωθεί στην αγγλική ομάδα με αποτέλεσμα οι «κόκκινοι» να τον πουλήσουν στην Πόρτο.
Ο Σερβος μέσος υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός στην συγκεκριμένη ομάδα, η οποία έμεινε ικανοποιημένη με την απόδοσή του.
🐉 O nosso #⃣1⃣6⃣ 🤩#FCPorto #ComoNósUmdeNós pic.twitter.com/OqeBGEvTg8
— FC Porto (@FCPorto) July 20, 2021
Με τη φανέλα της Πόρτο μέτρησε 36 συμμετοχές και 2 γκολ στο διάστημα αυτό, όμως τα προηγούμενα χρόνια είχε αρκετούς δανεισμούς (σε Ερυθρό Αστέρα, Κάρντιφ, Χέρτα Βερολίνου και Πόρτο) και έχει 8 συμμετοχές στην Premier League φορώντας την φανέλα της Λίβερπουλ.
🤩 Fica-te bem, Marko Grujić🐉#FCPorto #ComoNósUmdeNós pic.twitter.com/uomnVwH60w
— FC Porto (@FCPorto) July 20, 2021
Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι «δράκοι» θα καταβάλουν στον σύλλογο του Μέρσεϊσάιντ περίπου 12 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα του 25χρονου Γκρούιτς, ο οποίος θα αφήσει το Άνφιλντ και θα πατήσει ξανά τον αγωνιστικό χώρο του Ντραγκάο.
Ο Γκρούγιτς ξεκίνησε να προπονείται κανονικά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας των «κόκκινων», όμως τα δεδομένα άλλαξαν και αναμένεται να ταξιδέψει το συντομότερο στην Ιβηρική χερσόνησο.
🎙 Grujić: "Voltar ao FC Porto era o mais importante para mim." 🐉#FCPorto #ComoNósUmdeNós pic.twitter.com/aHYDGD30Sn
— FC Porto (@FCPorto) July 20, 2021
Σημειώνεται ότι αγωνίστηκε στους αγώνες της ομάδας στο UEFA Champions League, με τους φιλάθλους της ομάδας να τον αποθεώνουν και τον σύλλογο να κάνει… ουκ ολίγες δημοσιεύσεις για να τον καλωσορίσουν.
⚽ Grujić já está no Olival. 𝗥𝗲𝗮𝗱𝘆, 𝗦𝗲𝘁, 𝗚𝗼 💪#FCPorto #ComoNósUmdeNós pic.twitter.com/nUim9rEz2c
— FC Porto (@FCPorto) July 20, 2021