Αθλητισμός

Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε στους «8» του Conference League: Το προφίλ της ομάδας

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Φενέρμπαχτσε στην φάση των «8» του Conference League.

Την Φενέρμπαχτσε έβγαλε η κληρωτίδα του Conference League ως αντίπαλο του Ολυμπιακού, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν απαιτητικό πρόγραμμα αναφορικά με τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις και τις επερχόμενες διασταυρώσεις.

Η Φενέρμπαχτσε πέρασε την φάση των ομίλων ως πρώτη, προσπερνώντας την Λουντογκόρετς με την οποία ισοβαθμούσαν στην κορυφή του ομίλου, ενώ οι Νόρντζελαντ και Σπαρτάκ Τρνάβα έμειναν στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Στην νοκ-αουτ φάση βρέθηκε απέναντι στην Ουνιόν Σεν-Ζιλουάζ, την οποία κέρδισε εκτός έδρας με 3-0, ενώ στον επαναληπτικό αγώνα ηττήθηκε με 1-0.

Έτσι με συνολικό σκορ 3-1 κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Conference League, όπου θα μονομαχήσει με τον Ολυμπιακό.

Στο Τουρκικό πρωτάθλημα, διεκδικεί το βαρύτιμο τρόπαιο σε μια ξέφρενη κούρσα μαζί με την Γαλατάσαραϊ. Η Φενέρμπαχτσε έχει 76 βαθμούς, δηλαδή δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Γαλατά, με εννέα αγωνιστικές να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν.

Αναλυτικά τα ζευγάρια των προημιτελικών:

  • Μπρίζ – ΠΑΟΚ
  • Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε
  • Άστον Βίλα – Λιλ
  • Βικτόρια Πλζεν – Φιορεντίνα

Οι διασταυρώσεις των ημιτελικών:

  • Βικτόρια Πλζεν – Φιορεντίνα/Μπρίζ – ΠΑΟΚ
  • Άστον Βίλα – Λιλ/Ολυμπιακός – Φενέρμπαχτσε

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
«Βάφτηκε» στα... κόκκινα: Η Μισέλ ΣΥΡΙΖΑ σε νέες περιπέτειες μετά την καρατόμησή της
Χάος στους κεντρικούς δρόμους – Σε «βαθύ κόκκινο» Αττική Οδός, Κηφισός και Κηφισίας
Chevron Right