Στην μάχη για το χρυσό μετάλλιο στο άλμα επί κοντό, πέφτει απόψε η Κατερίνα Στεφανίδη η οποία θα αγωνιστεί στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου στο Μόναχο, απέναντι σε κορυφαίες αθλήτριες.
Οι μεγάλες αντίπαλοι της Ελληνίδας στον αποψινό τελικό είναι η Σούτεϊ από τη Σλοβενία και η Μοζέρ από την Ελβετία, οι οποίες έχουν δείξιε ότι βρίσκονται σε καλή κτάσταση.
Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για τις 21:00 (ώρα Ελλάδος) και θα προβληθεί από την ΕΡΤ2.
Τελικό στο τριπλούν η Σπυριδούλα Καρύδη
Βέβαια αξίζει να σημειωθεί ότι και η Σπυριδούλα Καρύδη προκρίθηκε στον τελικό του τριπλούν, καθώς κατετάγη πέμπτη στο δεύτερο προκριματικό γκρουπ του αγωνίσματος με καλύτερο άλμα στα 13,71 μέτρα.
Η Καρύδη έφτασε τα 13,71 μέτρα με τη δεύτερη προσπάθειά της. Στο πρώτο άλμα που επιχείρησε στον προκριματικό «προσγειώθηκε» στα 13,49 μέτρα, ενώ στην τρίτη προσπάθειά της σημείωσε επίδοση 13,40 μέτρα.
Έτσι η Ελληνίδα αθλήτρια θα μπει στην μάχη για τα μετάλλια την Παρασκευή 19/8 στις 21:55 (ώρα Ελλάδος).
Οι δηλώσεις της μετά από την πρόκριση: