«Αν τερματίσεις, νικάς όλους όσοι δεν το κάνουν», είπε ο Τζαμαϊκανός σκιέρ Μπέντζαμιν Αλεξάντερ μερικές ώρες πριν βγει στις πίστες για να αγωνιστεί στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο 2022.
Ο Αλεξάντερ, ένας 38χρονος πρώην DJ, στο γιγαντιαίο σλάλομ ανδρών της Κυριακής έγινε ο πρώτος αλπικός σκιέρ του νησιού της Καραϊβικής σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μόλις έξι χρόνια μετά το πρώτο του δοκιμαστικό στο άθλημα, και πλέον ο γεννημένος στη Βρετανία αθλητής πέτυχε τον στόχο του.
Το θυελλώδες χιόνι έκανε δύσκολες τις συνθήκες στο Εθνικό Κέντρο Άλπεων Σκι του Γιανκίνγκ, με τους αθλητές να δυσκολεύονται, αλλά ο Αλεξάντερ κατάφερε να τερματίσει.
«Έχω αγωνιστεί καλύτερα από μερικούς από τους καλύτερους στον κόσμο και αυτό είναι γεγονός», είπε, «Δεν υπήρχε καμία επιθυμία να προσπαθήσω να έρθω εδώ και να είμαι ανταγωνιστικός».
Με χρόνο τριών λεπτών και 18,52 δευτερολέπτων, τερμάτισε αρκετά μακριά από τους υπόλοιπους.
Ο Ελβετός χρυσός Ολυμπιονίκης Marco Odermatt ήταν ένα λεπτό και 10 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος, όμως ο Τζαμαϊκανός δήλωσε ότι:
«Δεν μπορείς να φτάσεις στη διαφορά με κάποιον που κάνει κάτι εδώ και 20 χρόνια, αν μόλις ξεκίνησες να το κάνεις πριν από δύο χρόνια, αυτό είναι η εκπαίδευση σε αγώνες. Είμαι απλά χαρούμενος που πέρασα τη γραμμή του τερματισμού».
Ερωτηθείς αναφορικά με τις δυσκολίες που είχε αναφορικά με τις προπονήσεις και την πρόσβαση στο σπορ, τόνισε:
«Καθώς θα συνεχίσω να κάνω, το σκι και οι αγώνες σκι δεν χρειάζεται να αφορούν μόνο τις 10 χώρες που έχουν βουνά και πολύ πλούτο. Αν είναι, τότε όλοι οι άλλοι βαριούνται και βλέπουν κάτι άλλο».