Αθλητισμός

Μαρία Σάκκαρη: «Λύγισε» η Ελληνίδα τενίστρια στον τελικό – Ολική ανατροπή από την Κόνταβεϊτ

 Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να επικρατήσει της Ανέτ Κόνταβεϊτ, η οποία επικράτησε με 2-1 σετ στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης και κατέκτησε το τρόπαιο.

Μετά από έναν συναρπαστικό τελικό που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και είχε διάρκεια περίπου τρεις ώρες, η Μαρία Σάκκαρη ηττήθηκε με 2-1 σετ από την Ανέτ Κόνταβεϊτ στον τελικό του indoor τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Η 26χρονη Ελληνίδα ξεκίνησε πολύ δυναμικά και κατάφερε να αντέξει στις επιθέσεις της αντιπάλου της, με αποτέλεσμα να πάρει το πρώτο σετ με 7-5 έχοντας εξαιρετικό ποσοστό τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο σερβίς.

Στην συνέχεια η Ανέτ Κόνταβεϊτ βρήκε τις «απαντήσεις» και κατάφερε να διαβάσει το παιχνίδι της αντιπάλου της, δίνοντας μία σπουδαία μάχη η οποία οδηγήθηκε στα τάι-μπρέικ και η Εσθονή επικράτησε με 7-4, φέρνοντας το σκορ σε ισορροπία.

Καμία από τις δύο τενίστριες δεν ήταν πρόθυμη να παραιτηθεί από το παιχνίδι, γεγονός που αποδεικνύουν και οι αριθμοί καθώς όλα κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ (το οποίο είχε συνολικά 12 γκέιμ).

Η Κόνταβεϊτ ήταν καλύτερη στις λεπτομέρειες και κατάφερε να πάρει το σετ με 7-5, γεγονός που την οδήγησε στο να σημειώσει ακόμα μία νίκη και κατ’ επέκταση το τρόπαιο.

Μετά τον σημερινό τελικό, η Ελληνίδα απο το Νο7 που ήταν στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας την Δευτέρα (14/12) θα βρεθεί στο Νο8 και η αντίπαλός της στον τελικό, Ανέτ Κόνταβεϊτ θα ανέβει στο Νο6 με την Γκαμπρίνιε Μουγκουρούθα να βρίσκεται ανάμεσά τους.

Τέλος σημειώνεται ότι το Νο6 είναι η κορυφαία επίδοση για την Μαρία Σάκκαρη και συνεχίζει να βρίσκεται κοντά στην πρώτη πεντάδα, με το μελλοντικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει πολλά τουρνουά.

 

Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Ακολουθήστε το iEidiseis.gr στο Google News
Chevron Left
Επίδομα ανεργίας, άδεια μητρότητας: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ
Καναδάς: Κλειστή παραμένει η γέφυρα Αμπάσαντορ - Η αστυνομία προχωράει σε συλλήψεις
Chevron Right