Επικρατώντας με 2-1 της Λίβερπουλ μέσα στο «Όλντ Τράφορντ», η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σημείωσε μια νίκη που ήταν πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς καθώς έδωσε ελπίδα για το μέλλον.
Σημειώνεται ότι την περσινή σεζόν οι «κόκκινοι διάβολοι» ηττήθηκαν από το σύνολο του Κλοπ με 5-0 εντός και 4-0 εκτός έδρας στην Premier League και δεδομένων των προβλημάτων με τα οποία ταλαιπωρείται η ομάδα τον τελευταίο καιρό, η νίκη αυτή ήταν σημαντική.
Η φαινομενικά «αδύναμη» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε χαρακτήρα και νίκησε την φαινομενικά «ισχυρή» Λίβερπουλ, δείχοντας χαρακτήρα, ήθος και τα αποτελέσματα της δουλειάς που έχει κάνει ο Ερικ Τεν Χαγκ τις τελευταίες εβδομάδες.
«Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί νομίζω ότι υπήρχε μια ομάδα με πολύ καλό πνεύμα. Κάναμε κάποια λάθη στο πρέσινγκ και δεχτήκαμε κάποιες ευκαιρίες, αλλά επίσης δημιουργήσαμε αρκετές και νομίζω, ότι η ομάδα μας έπαιξε γενναία, ήταν δραστήρια και έπρεπε να δουλέψουμε πολύ σκληρά», είπε ο ίδιος μετά τον αγώνα.
More of the same, Reds 👊#MUFC || #MUNLIV pic.twitter.com/iowrHI6MYu
— Manchester United (@ManUtd) August 22, 2022
Η νίκη αυτή δίνει στους παίκτες το ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει της επόμενης αναμέτρησης, αντίθετα όμως στο στρατόπεδο της Λίβερπουλ δημιουργούνται ερωτήματα αναφορικά με την σταθερότητα και την συνοχή.
Οι πανηγυρισμοί των φιλάθλων μετά την λήξη της αναμέτρησης δείχνει ότι δεν έχουν χάσει την… πίστη τους στην ομάδα και παρά τις διαφωνίες του με την αντιμετώπιση της διοίκησης, είναι εκεί σε κάθε εντός έδρας αγώνα για να υποστηρίξουν τους παίκτες.
«Δεν ήταν μόνο το αποτέλεσμα. Ξέρω ότι έχουμε καλούς παίκτες, αλλά πρέπει να παίξουμε ως ομάδα. Ξεκινήσαμε καλά το πρώτο παιχνίδι και γι’ αυτό είμαι χαρούμενος. Φυσικά θα χρειαστεί χρόνος, πιστέψτε με είδα πολλά λάθη αλλά δεν τα αναλύσω. Δείξαμε τι μπορούμε να καταφέρουμε, γιατί μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο.
Αλλά για να είμαι ειλικρινής, η Λίβερπουλ έπαιξε με τρεις ομάδες και δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Είδαμε κάποια πολύ καλά πράγματα. Αυτό που βλέπετε είναι ότι έχουμε δημιουργικότητα και ταχύτητα μπροστά και έχουμε δυνατότητες», συμπλήρωσε.