Ο Έλληνας Γιώργος Καρλαύτης κατέκτησε το Super Bowl στις ΗΠΑ και μάλιστα στην πρώτη του επαγγελματική (rookie) σεζόν.
Ο Γιώργος Καρλαύτης και η ομάδα του Κάνσας Σίτι Τσιφς νίκησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας τους Φιλαδέλφια Ιγκλς με 38-35 στο Glendale της Αριζόνα.
Ο Καρλαύτης έγινε ο δεύτερος Έλληνας που κατακτά πρωτάθλημα στο Αμερικανικό ποδόσφαιρο. Ο ελληνικής καταγωγής αλλά Αμερικανός Κρις Μαραγκός το είχε κατακτήσει το 2018.
Αυτός είναι ο δεύτερος τίτλος για την ομάδα του Κάνσας, τα τελευταία 4 χρόνια, αφού οι δύο προηγούμενοι ήταν το 1969 και το 2019.
LOS KANSAS CITY CHIEFS TOMAN LA VENTAJA CON 8 SEGUNDOS. HARRISON BUTKER CON EL FIELD GOAL GANADOR.🔥‼️🤩#SBLVII | #SuperBowl pic.twitter.com/9rIPAEmXEf
— Holy Roller NFL (@HolyRollerNFL) February 13, 2023
O 21χρονος γεννημένος στην Αθήνα αμυντικός που μαζί με την οικογένεια του μετανάστευσε στις ΗΠΑ όταν ήταν 13 ετών, είχε επιλεχθεί στο No. 30 του NFL Draft από την ομάδα του Κάνσας πέρυσι τον Απρίλιο. Σε λιγότερο από ένα χρόνο αναδείχθηκε πρωταθλητής NFL με τους Τσιφς.
«Το επόμενο κεφάλαιο ξεκινάει. Σας ευχαριστώ, Kansas City Chiefs», έγραψε λίγα λεπτά μετά την επιλογή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
The next chapter begins… thank you Kansas City Chiefs! pic.twitter.com/oHwrvnvAyn
— George Karlaftis III (@TheGK3) April 29, 2022
Ο Καρλαύτης κλείνει μια εκπληκτική σεζόν με τους Τσιφς στην κορυφή. Ο απόφοιτος του γυμνασίου του West Lafayette ολοκλήρωσε τη σεζόν με έξι sacks, δηλαδή ως τρίτος μεταξύ όλων των rookies φέτος. Έκανε 33 συνολικά τάκλιν, συμπεριλαμβανομένων οκτώ τάκλιν για ήττα και κατέγραψε 11 χτυπήματα quarterback.
🇬🇷Γιώργος Καρλαύτης🇬🇷
28 Απριλίου 2022: Επιλέχθηκε στο Νο.30 του NFL Draft από τους Kansas City Chiefs!💪
13 Φεβρουαρίου 2023: Αναδείχθηκε πρωταθλητής του NFL (όντας βασικός στο Super Bowl) με τους Kansas City Chiefs!🔥#NFL #SuperBowl #Karlaftis #Chiefs #GeorgeKarlaftis pic.twitter.com/ka5uT9awQ3
— Vasilis Agritakis (@V_Agritakis) February 13, 2023
Το μήνυμα στον Παναθηναϊκό
Ο Γιώργος Καρλαύτης έκανε retweet το συγχαρητήριο ποστ του Παναθηναϊκού.
Ο 21χρονος πρωταθλητής του NFL έχει παραδεχθεί την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και έτσι έγραψε ένα «πράσινο» σύνθημα.
«Σε γνώρισα από παιδί μικρό, Πανάθα μου πήρες το μυαλό, μεγάλωσα δε γίνομαι καλά, μαζί σου έπαθα εγώ ζημιά, στα πέταλα ολόκληρη της γης, Ή 13 θα’ναι όπου βρεθείς, για να κρατάω πάντα δυνατά την πράσινη σημαία μας ψηλά…», έγραψε χαρακτηριστικά.
Σε γνώρισα από παιδί μικρό, Πανάθα μου πήρες το μυαλό, μεγάλωσα δε γίνομαι καλά, μαζί σου έπαθα εγώ ζημιά, στα πέταλα ολόκληρη της γης, Ή 13 θα’ναι όπου βρεθείς, για να κρατάω πάντα δυνατά την πράσινη σημαία μας ψηλά… #gate13 ☘️💚 https://t.co/RdABBVDkKw
— George Karlaftis III (@TheGK3) February 13, 2023